AXXÈS ÎN SLUJBA OPERATORILOR DE TRANSPORT

Aparatul nostru de taxare rutieră electronică, B’moov, permite camioanelor și autobuzelor să achite cu ușurință taxele atunci când acestea trec prin stațiile de taxare din Franța, Elveția, Liechtenstein, Germania, Belgia, Italia, Austria, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia, pe podurile și tunelurile care leagă Danemarca de Suedia (Øresund – Storebælt), precum și taxele rutiere în Belgia sau Germania.


Bmap by Axxès

Simulatorul pentru rețelele taxate

TAXA PE KILOMETRU ÎN BELGIA

TAXA PE KILOMETRU ÎN BELGIA

La 1 aprilie 2016, cele trei regiuni din Belgia, reunite sub entitatea inter-regională Viapass au introdus taxa pe kilometru pentru vehiculele de transport de marfă a căror masă maximă autorizată depășește 3,5 tone (masa maximă tehnic admisibilă, MMTA).

Această taxă pe kilometru se aplică rețelelor rutiere (autostrăzi, drumuri regionale și locale) care aparțin celor trei regiuni și dintre care o mare parte sunt deja supuse eurovinietei. Atunci când utilizați un drum belgian, vehiculul dvs. trebuie echipat cu o unitate activă. Sistemul se bazează pe principiul utilizatorului care plătește. Astfel, toată lumea contribuie în mod echitabil la utilizarea drumurilor belgiene.


REȚEAUA DE TAXARE ÎN GERMANIA: LKW-MAUT

În Germania, peste 50.000 de km de drumuri federale și autostrăzi sunt supuși taxei rutiere. Aceasta se aplică transportului de marfă și vehiculelor articulate cu o masă totală maximă autorizată (MTMA) de 7,5 tone. Introdusă în 2005 pentru vehiculele de transport de marfă care au cel puțin o MTMA de 12 tone, taxa rutieră a fost extinsă începând cu iulie 2018 la vehiculele de 7,5 tone sau mai mari. Taxa rutieră este determinată în funcție de:

  • Distanța parcursă.
  • Numărul de osii.
  • Categoria de poluare a vehiculului sau a ansamblului de vehicule.
  • Parcări securizate accesibile prin intermediul unei aplicații dedicate șoferilor de vehicule grele.
  • Un simulator al rețelelor taxate în Belgia și Germania (Bmap).
  • Recuperarea TVA în anumite țări.

Tarifele variază între 0,08 și 0,26 de euro pe km.


TAXARE ÎN GERMANIA: LKW-MAUT