ØRESUND – STOREBÆLT

Axxès oferă vehiculelor grele posibilitatea de a utiliza podurile și tunelurile care leagă Danemarca de Suedia (Øresund – Storebælt). Aparatul de taxare rutieră electronică B’moov facilitează, de asemenea, achitarea taxelor pentru camioane și autobuze atunci când acestea trec prin stațiile de taxare din Franța, Elveția, Liechtenstein, Germania, Belgia, Italia, Austria, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia.

Beneficiați de reduceri de până la 63%, în funcție de numărul de treceri anuale efectuate pe Øresund.

Tot ce aveți de făcut este să vă înscrieți gratuit în program. Axxès se ocupă de înregistrarea dvs. BroPas® Business, astfel încât veți putea beneficia încă de la prima trece de o reducere de 50%.

De asemenea, puteți beneficia de o reducere de 13% pe Storebælt, sub rezerva anumitor criterii legate de mediu.


Cine este Axxès?

Descoperiți celelalte oferte și servicii propuse

TUNELURILE FRÉJUS ȘI MONT-BLANC

TUNELURILE FRÉJUS ȘI MONT-BLANC

Doriți să traversați Alpii prin tunelurile Fréjus și Mont-Blanc?

Axxès vă oferă posibilitatea de a achiziționa un abonament și de a vă gestiona trecerile. Puteți, de asemenea, să faceți rezervări individuale pentru fiecare trecere și să beneficiați de reduceri comerciale încă de la prima trecere.

 • Tarife preferențiale – Reduceri.
 • Fără angajament.
 • Reduceri începând cu prima trecere.
 • Plata în termen de 30 de zile de la data facturii.

CÂTEVA INFORMAȚII PRACTICE

ØRESUND:

Rețeaua este gestionată de către Oresundsbro Konsortiet, o entitate deținută de statele danez și suedez. Aceasta este formată din 16 km de benzi de circulație pentru vehicule motorizate și o linie de cale ferată, care leagă Copenhaga de Malmö. Infrastructura este formată din două părți: un tunel și un pod (sistem semi-deschis cu o singură barieră de taxare pe partea suedeză). Taxa rutieră este calculată de Øresund, în funcție de lungimea și de lățimea vehiculului, folosind datele citite pe parcurs de antenele DSRC. Moneda utilizată de Øresund este coroana daneză. Facturarea se face în euro prin aplicarea cursului de schimb vamal.

CUM FUNCȚIONEAZĂ REDUCERILE?
 • Dacă sunteți administrator de flotă sau conducător de vehicule de peste 3,5 tone, vă puteți abona la programul de reduceri al Øresund, BroPas® Business.
 • Acesta depinde cifra de afaceri realizată din taxele rutiere – se aplică un preț redus variind de la 58% la 63%, în funcție de numărul de treceri anuale efectuate pe Øresund. Aderarea la program este gratuită pentru vehiculele grele.
 • Va trebui să vă înregistrați la Øresund, indicând numărul de aparate de taxare Axxès și numărul de treceri efectuate pe an. Tranzacțiile reduse vă vor fi transmise de către Axxès.
 • Axxès se ocupă de înregistrarea dvs. la BroPas® Business, astfel încât veți putea beneficia încă de la prima trece de o reducere de 50%. Sunteți câștigător încă de la prima tranzacție!

STOREBÆLT:

În Danemarca, există 2 poduri și 1 tunel feroviar. Rețeaua de taxare este formată dintr-o serie de structuri inginerești de 18 km, care leagă partea continentală a Danemarcei de insula Zealand, unde se află capitala, Copenhaga.

CUM SUNT CALCULATE TAXELE RUTIERE?
 • În funcție de lungimea și lățimea vehiculului, taxele rutiere sunt calculate de către A/S Storebælt, folosind datele citite pe parcurs de antenele DSRC. Moneda utilizată de Storebælt este coroana daneză. Facturarea se face în euro prin aplicarea cursului de schimb vamal.
CUM FUNCȚIONEAZĂ REDUCERILE?
 • Vă puteți abona la programul de reduceri al Storebælt, Storebælt Business®. Pentru a beneficia de programul de reduceri Green Discount, clientul trebuie să își înregistreze mai întâi vehiculului la Storebælt Business Agreement. Înscrierea este gratuită sau trebuie plătită în funcție de țara de înmatriculare a vehiculului respectiv: pentru Danemarca, Suedia, Olanda, Lituania și Finlanda este gratuit. Pentru celelalte țări: se va aplica o taxă de 600 DKK (aproximativ 81€).
 • Programul de reduceri este rezervat vehiculelor cu următoarele tipuri de motor: Diesel EURO 6, electric și pe bază de hidrogen. Prin intermediul acestuia, se oferă o reducere de 13% la călătorii.

Tunelurile de la Dannemack